Pantera återförenas för turné 2023

2022-07-19

Nästan 20 år efter att bandet upplöstes ger Panteras överlevande medlemmar sig ut på en lång hypad återföreningsturné 2023 och har skrivit på med Artist Group International för att boka sina Nordamerikanska datum.

Pantera är ett av de mest framgångsrika och inflytelserika banden i heavy metal-historien, som kombinerar inslag av hardcore och thrash för att skapa ett hotfullt sound som många band har försökt att replikera. Soundet skapades av framlidna bröder Vincent ”Vinnie Paul” Abbott på trummor och ”Dimebag” Darrell Abbott på gitarr.

Pantera slog igenom efter släppet av deras femte album, 1990`s Cowboys from Hell, med nya sångaren Phil Anselmo och 1992 års uppföljare Vulgar Display of Power.

”Dimebag” Darrell mördades 2004 när han uppträdde på scen under en show med sitt band Damageplan i Columbus, Ohio, medan Vinnie dog 2018 av naturliga orsaker inklusive hjärtsjukdomar. Det är oklart vem som kommer att fylla i för bröderna på turnén. Förra året berättade Anselmo för podcastern Paolo Baron att han och basisten Rex Brown hade diskuterat en återföreningsturné i några månader, men gav inga andra ledtrådar än att Brown med eftertryck sa att en ryktad comeback med Black Label Societys Zakk Wylde på gitarr inte kommer att ske.