Sex Pistols ”God save the queen” topp 5 på Englands topplista

2022-06-07

Sex Pistols har toppat de brittiska musikstreamingslistorna med låten ”God Save the Queen”, 45 år efter den första utgåvan. I år är det drottning Elizabeth II:s platinajubileumsfirande och då är det passande att Sex Pistols återigen är tillbaka i rampljuset med sin gamla hit. Det var 1977 bandet skapade rubriker när både BBC och International Broadcasting Authority vägrade spela låten som hade skrivits som en attack mot den ”fascistiska regimen”. Bandet försökte sedan spela låten ombord på en båt som heter Queen Elizabeth på Themsen, vilket ledde till att de arresterades.

Även Kate Bush gamla låt ”Running up that hill” har klättrat på listan tack vare att den spelas i den senaste säsongen av den populära Netflixserien ”Stranger Things”.