David Bowie-filmen ”Moonage Daydream” med osedda bilder är nu bekräftad

2022-04-14

Det rapporterades redan i november att Brett Morgen, som regisserade Kurt Cobain-dokumentären Montage of Heck, hade tillbringat fyra år med att arbeta med ett filmprojekt som involverade att sammanställa tusentals timmar av arkivföreställningar av Bowie, varav de flesta aldrig tidigare har setts. Nu har Bowies arvingar bekräftat dessa detaljer och filmens titel (tagen från Bowies ”Ziggy Stardust” -spår från 1972 med samma namn). De har också avslöjat att Moonage Daydream – beskriven som en spelfilm, konsertdokumentär och ”erfarenhetsmässig filmisk odyssé” – närmar sig sitt slut.

I ett pressmeddelande som tillkännager projektet beskrivs Moonage Daydream som ”ett projekt som visar hur Bowie själv arbetade över flera discipliner, inte bara musik och film utan även dans, målning, skulptur, video- och ljudkollage, manus, skådespeleri och levande teater”. Det tillägger att Morgen fick ”ofiltrerad tillgång till Bowies personliga arkiv, inklusive alla masterinspelningar, för att skapa en konstfull och livsbejakande film som tar publiken på en resa genom Bowies kreativa liv”.

Även om det inte finns någon bekräftelse på ett teatraliskt premiärdatum, enligt Variety, tyder källor på att filmen kan ha premiär på Cannes Film Festival nästa månad. Filmen kommer att distribueras av Universal Pictures Content Group internationellt och Neon i USA. En streamingpremiär kommer till HBO och HBO Max 2023.

Källa: NME

Den här stationen spelar enbart David Bowie