Pink Floyd ger support till det Ukrainska folket

2022-04-11

”Hey Hey Rise Up”, som släpps till stöd för det ukrainska folket, framförs av David Gilmour och Nick Mason i sällskap av den långvariga Pink Floyd-basisten Guy Pratt och Nitin Sawhney på keyboard, som alla åtföljer en extraordinär sång av Andriy Khlyvnyuk från det ukrainska bandet Boombox. Alla intäkter går till Ukrainas humanitära hjälp. Detta är den första nya originalmusiken som de har spelat in tillsammans som ett band sedan The Division Bell 1994.


Låten använder Andriys sång hämtad från hans Instagraminlägg av honom på Kievs Sofiyskaya Square där han sjunger ”The Red Viburnum In The Meadow”, en upphetsande ukrainsk protestsång skriven under första världskriget. Titeln på Pink Floyd-låten är hämtad från den sista raden i låten som översätts som ”Hey, hey, rise up and rejoice”. Låtens inledande kördelar är av ukrainska VERYOVKA Folk Song and Dance Ensemble.


Gilmour, som har en ukrainsk svärdotter och barnbarn, säger: ”Vi, som så många andra, har känt ilskan och frustrationen över denna avskyvärda handling av ett självständigt, fredligt demokratiskt land som invaderas och får sitt folk mördat av en av världens stormakter”.

Den här stationen spelar enbart Pink Floyd