Bill Skarsgård i huvudrollen på nya versionen av ”The Crow”

2022-04-03

Bill Skarsgård, som spelade Clownen Pennywise i It-serien, kommer att spela Eric Draven i en nyinspelning av The Crow.

The Crow berättar historien om Eric Draven – frontmannen för metalbandet Hangman’s Joke – som mördas tillsammans med sin fästmö. Han reser sig sedan upp från de döda, med hjälp av en övernaturlig kråka, för att utkräva sin hämnd.
Filmen är baserad på den ursprungliga grafiska romanen av James O’Barr, som publicerades första gången 1989.
Regissören Alex Proyas väckte berättelsen till liv 1994 med Brandon Lee som titelkaraktär, filmen blev en kultklassiker bland både goth- och metalfans, delvis på grund av att Lee tragiskt dödades på inspelningsplatsen på grund av en felaktigt laddad stuntpistol. Musiken i filmen är också fullt av populära artister från eran, som t.ex Pantera, Rage Against the Machine, Stone Temple Pilots, Nine Inch Nails, Helmet, the Cure och många fler.
Rupert Sanders kommer att regissera filmen.

Bild: Gage Skidmore (cc by-sa 2.0)

The Crow Poster från 1994