Per Gessle tillbaka med PG Roxette

2022-03-26

När Marie Fredriksson så tragiskt gick bort i sviterna efter sin hjärntumör 2019 så trodde nog de flesta att bandet Roxette, som Per och Marie skapade 1986, enbart skulle finnas kvar i minnet av alla deras miljontals fans världen över. Men i en artikel i Göteborgsposten avslöjas nu att bandet kommer att döpas om till PG Roxette och innehålla två personer till förutom Per Gessle. De nya bandmedlemmarna är Helena Josefsson och Dea Norberg som båda sedan länge varit involverade i både Roxette och Gyllene Tider.


I ett pressutskick säger Per: ”Det går inte att ersätta Marie och det är heller inget jag vill. Det var en era och en fantastisk dröm vi fick dela tillsammans. Men det känns spännande att få fortsätta den här resan – fast på ett annat sätt. Hade Marie varit vid liv fortfarande så hade vi givetvis gjort det här tillsammans”


PG Roxette nya album släpps i September 2022, men en singel är planerad till slutet av Maj.

Bild: Albin Olsson Creative Commons

Den här kanalen spelar enbart Roxette.